Algemene voorwaarden

1             Algemeen

De bij Auto Onderhoud Plan aangesloten autogarages, hierna Auto Onderhoud Plan Partner, nemen van de opdrachtgever auto’s in onderhoud tegen een vooraf afgesproken vaste prijs, zoals in deze overeenkomst staat vermeld. Deze overeenkomst betreft een overeenkomst tussen de opdrachtgever en door de opdrachtgever geselecteerde Auto Onderhoud Plan Partner. 


De Auto Onderhoud Plan Partners zijn BOVAG gecertificeerd. Op de overeenkomst zijn om die reden de algemene voorwaarden van BOVAG van toepassing, welke ter inzage liggen bij de Auto Onderhoud Plan Partner of online te vinden zijn op www.bovag.nl.

2             Looptijd en opzeggingen

Deze overeenkomst loopt voor een periode van "minimaal" 12 maanden. Daarna wordt de overeenkomst jaarlijks automatisch verlengd, totdat opdrachtgever aangeeft de overeenkomst te willen beëindigen. Na het eerste jaar kan de overeenkomst maandelijks worden beëindigd. Belangrijke spelregel hierbij is: “indien het onderhoud is uitgevoerd in een nieuw jaar geldt een verlenging van minimaal 12 maandtermijnen”. 

Het aanbieden van de auto, door opdrachtgever, voor een opvolgende onderhoudsbeurt geldt als blijk van verlenging van de overeenkomst voor de  periode van minimaal één jaar (12 maandtermijnen). De opdrachtgever kan nog steeds maandelijks de overeenkomst beëindigen, echter de resterende maandbedragen van het nieuwe lopende overeenkomst jaar worden in rekening gebracht en na volledige betaling daarvan is de overeenkomst ontbonden. 

Deze overeenkomst is overdraagbaar bij de verkoop van de auto, mits de Auto Onderhoud Plan Partner instemt met haar nieuwe opdrachtgever. Een overeenkomst kan niet met terugwerkende kracht worden beëindigd. Het minimum jaarkilometrage van deze overeenkomst bedraagt 15.000 kilometer per jaar. Ook wanneer minder met de auto is gereden, heeft de auto recht op een onderhoudsbeurt volgens fabrieksopgave.

Jaarlijks worden de kilometerstanden van de auto’s uit deze overeenkomst door de Auto Onderhoud Plan Partner opgevraagd, en dienen door opdrachtgever te worden aangeleverd. Indien meer of minder kilometers zijn gereden, dan in deze overeenkomst staan vermeld, zullen deze per omgaande worden door belast of gecrediteerd (creditering zal tot uiterlijk het minimum jaarkilometrage van 15.000 kilometer plaatsvinden). Indien het jaarkilometrage meer dan 10% afwijkt, heeft de Auto Onderhoud Plan Partner het recht de overeenkomst en de daarbij behorende jaarbedragen hierop aan te passen. In geval van inruil bij een Auto Onderhoud Plan Partner kan deze overeenkomst naar de nieuwe auto worden omgezet, waarbij het maandbedrag op de nieuwe auto wordt aangepast. Daarnaast kan in overleg een correctie plaatsvinden.

Indien de overeenkomst wordt beëindigd en er meer dan één onderhoudsbeurt is uitgevoerd in de voorafgaande 12 maanden. Wordt altijd een finale eindafrekening opgemaakt rekeninghoudende met daadwerkelijk gemaakte kosten.

3             De dekking


3.1          Wat uitdrukkelijk wel is gedekt

Alle onderhoud geschiedt volgens fabrieksopgave. Dit houdt in: volgens fabrieksschema het zogenoemde groot en klein onderhoud, jaarlijks (standaard eenmalig) apk-keuring inclusief roetmeting en eventuele 4-gastest, vervanging van filters (motorolie, lucht, brandstof en interieur filter) en bougies (voor benzine auto’s), controle van alle door de fabrikant aangegeven punten bij de juiste kilometerstand, zoals remmen, ophanging, motor en elektronica. Alles wordt  gecontroleerd, zodat u altijd veilig op weg bent. Pechhulp Europa, zie voorwaarden pechhulpverlener van door u gekozen Auto Onderhoud Plan Partner. U kunt gebruiken maken van pechhulp na ontvangst van uw pechhulp pas. Deze ontvangt u uiterlijk 14 dagen na aanmelding in het Auto Onderhoud Plan per post op het door u doorgeven adres. Vervangend vervoer naar beschikbaarheid tijdens onderhoud (categorie A of leenfiets), of haal-en-brengservice (standaard binnen een straal van 10 kilometer van de Auto Onderhoud Plan Partner waarmee u de overeenkomst heeft afgesloten). Zomer- of wintercheck. De zomer- of wintercheck wordt bepaald op basis van het moment waarop het reguliere onderhoud wordt uitgevoerd. Indien het reguliere onderhoud bijvoorbeeld in de winter wordt uitgevoerd, krijgt de auto in de zomer een extra check.Vervanging van defecte exterieurverlichting (zijnde bollampjes, H4, H7 lampjes, alle overige verlichting waaronder Angel Eyes, LED- en Xenonverlichting zijn uitgesloten). Indien het vervangen van exterieurverlichting meer dan 20 minuten aan arbeidstijd vergt kan de extra arbeidstijd in rekening worden gebracht. Bijvullen van vloeistoffen tussen twee onderhoudsbeurten (motorolie en koelvloeistof bijvullen gemaximeerd tot 2 liter per vloeistof per jaar, ruitenvloeistof bijvullen gemaximeerd tot 5 liter per jaar). Bij een nieuwe auto coördineren wij voor u de fabrieksgarantie. Dit betekent echter niet, dat de Auto Onderhoud Plan Partner de garantie overneemt.

3.2          Wat uitdrukkelijk niet is gedekt

Alle reparaties of materialen die niet onder punt 3.1 staan vermeld, vallen buiten de dekking. Hieronder vallen onder andere: alle reparaties, vervanging van slijtagedelen (bijvoorbeeld banden, ruitenwisserbladen, remblokken, remschijven etc.), schade, distributieriemen, banden, Angel Eyes-, LED- en Xenonverlichting, roetfilters en additieven, overige vloeistoffen en smeermiddelen, zoals versnellingsbakolie en remvloeistof, airco inspectie en vullen, onderhoud en reparaties door derden uitgevoerd en brandstof inzake vervangend vervoer. De dekking voor pechhulp vervalt indien opdrachtgever de auto niet tijdig aanbiedt voor onderhoud en / of reparaties niet of niet tijdig laat uitvoeren, waarvan is aangegeven dat deze dienen te gebeuren. Bij APK afkeur is de herkeuring uitsluitend inbegrepen wanneer de reparaties/vervangingen worden uitgevoerd door de Auto Onderhoud Plan Partner waarmee de overeenkomst is gesloten. Het onderhoud wordt uitgevoerd volgens fabrieksopgave, is er bij aanvang van het onderhoudsplan sprake van achterstallig onderhoud aan de auto dan valt dit niet binnen de dekking. 

4              Overige

De Auto Onderhoud Plan Partner heeft altijd het recht om een klant te weigeren. Auto Onderhoud Plan is gerechtigd haar prijzen aan te passen op basis van de prijsindex van het CBS en/of verhoging van inkoopkosten aangaande arbeidsuren en onderdeel prijzen.   

Bij geschillen over deze overeenkomst zal de onafhankelijke geschillencommissie van BOVAG om een uitspraak worden gevraagd. Deze uitspraak is voor beide partijen bindend. Op deze overeenkomst is het Nederlandse recht van toepassing.

 

Auto Onderhoud Plan B.V.

K.v.K.: 26405105  

BTW-nr.: NL852358039B01

ABN-AMRO:NL10ABNA0491565534

Contact

U kunt ook contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Hooghoudtstraat 12
9723 TG Groningen


088-0320500

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten