Garantie

Geen zorgen, goed geregeld - Behoud de fabrieksgarantie van jouw auto

Blijft de fabrieksgarantie van mijn auto geldig?

Ja, de fabrieksgarantie van jouw auto blijft volledig gehandhaafd. De garage, waar jij jouw Auto Onderhoud Plan hebt afgesloten, onderhoudt jouw auto volgens de eisen van de fabrikant en de Europese richtlijnen. Zij beschikken over kwalitatieve auto-onderdelen, en daarmee voldoen aan Wet Monti.

Indien nodig coördineert de garage ook de fabrieksgarantie voor jouw auto. Dit betekent niet, dat zij de garantie overnemen.

Wet Monti biedt keuzevrijheid

Wet Monti, genoemd naar Europarlementariër Mario Monti, zorgt ervoor dat jij meer keuzevrijheid hebt wat betreft het onderhouden en laten repareren van jouw auto. Zonder dat dit consequenties heeft voor de garantie.

Met deze wet schrijft het Europese Parlement voor, dat autofabrikanten verplicht zijn om technische informatie te delen met universele garagebedrijven. Zolang zij de auto volgens de richtlijnen van de autofabrikant onderhouden, behoud jij de garantie op jouw auto. Je bepaalt zelf of je het onderhoud laat uitvoeren door de merkdealer of een universele garage.

BER 2013

Als uitvloeisel van Wet Monti is op 1 juni 2010 BER 2013 vastgesteld Ook deze regelgeving verplicht autofabrikanten opnieuw om merkonafhankelijke (universele) garagebedrijven te voorzien van complete technische informatie voor onderhoud en reparatie aan auto's.

RAI Vereniging, Verordening (EU) 461/2010 en Verordening (EG) 1400/2002.